fosti manual - hoe vario blokkering baotian - fosti stationair afstellen - baotian elektrisch schema - fosti handleiding - handleiding baotian scooter- olie verversen baotian bt49qt-3 onderhoud baotian bt49qt-3 - varioring verwijderen - 4 takt motor start niet - 4 takt scooters ketting monteren schema - baotian carburateur afstellen - baotian scooter dynamo bedrading van brommer baotian - brandstoffilter peugeot 406 vervangen - carburateur baotian - dynamo op de accu aansluiten voor opladen bij scooter - elektrisch schema baotian - ik wil scooter of brommer langzaam laten rijden hij rijd 50 km - juiste klepspeling bt49qt-12 - krukas vervangen van baotian handleiding - kymco tank leiding - laadspoel scooter - lichtspoel - onderhoudschema baotian bt49qt-3 - scooter 4 takt kleppen *Onderhouds schema Baotian 4T scooters + pdf kleppen stellen en sproeier vervangen *Brandstofsystemen @ scooter/bromfiets (werking) controle en aandachtspunten *De ontsteking van een moderne scooter *Ontsteking met contactpunten *Werking van CDI *Bromfiets of Scooter Rijbewijs *Video Handleidingen

ADS BOX BB

BAOTIAN SCOOTER HANDLEIDING 

Handleidingen Scooter

 

Manual Scooter

 

Allo (Cello) gebruikershandleiding

DD50 FIX gebruikershandleiding

Handleiding Fiddle II 1

Jet 4 gebruikershandleiding

Jet EuroX gebruikershandleiding

Jet Sport X  gebruikershandleiding

Mio 50  gebruikershandleiding

Orbit 50 gebruikershandleiding

Quadlander 250 UA25A-6 handleiding

Symphony (SR) gebruikershandleiding

Tonik 50cc-125cc handleiding

Trackrunner gebruikershandleiding

 

4-stroke50cc-service-manual

4-takt chinese 200blz handleiding

Baotian_bt50_parts

BT50QT9_go_faster

Preview en download de handleiding van Sym Mio 50

Service_Manual_157QMJ

JINLUN_jl150-5

Servicemanual1

Manual gy6 CYLINDER EN ZUIGER VERVANGEN

Handleiding_verwisselen_sproeier

Change Gear Oil

Dazon_Body_Parts_Book_Double

Raider_Max_175_Owners_Manual

Symphony (SR) handleiding

handleiding yamaha U5B2D2

Handleiding Fiddle II

manuals_v2_ned_saturnus_3-4 Handleiding Saturnus 3 & 4

Honda.

Onderhoud van een 4takt scooter

JINLUN_jl250-5

Servicemanual2

Kleppen stellen

Mod_Kits_For_Gas_Scooters

Problem with the exhaust

Dazon_Body_Parts_Book_Single

Raider_Max_175_Service_Manual

SM_Trophy5_NL

handleiding-emoto-lite34-web

TOMOS electrische scooter

ZcuxbioII_Nimoto_Trendy_10

SERVICE HANDLEIDING fortress calypso

bdascooteralvaromaxi

BT49QT-9_usermanual

Hda preview

Handleiding-emoto-87-rev2-web

Servicemanual1 CHINESE SCOOTERS

JL50QT-5_spare_parts

Manualgy6-BAOTIAN

HowTo Inbouwen 80cc 4takt

Olie_verversen

Dazon_150_Engine_Parts_Book

Raider_Classic_150_Service_Manual

Raider_Pro_250_Service_Manual

elektrische scooters handleiding

Handleiding QWIC Lite

Manuals_v2_ned_Venus3_4

yaHAMA AEROX U3C6D1

 

 

ADS BOX BBB

4taktershop.de

 

AGM scooter kopen | AGM scooters leasen | ScooterlandBaotian scooter kopen | Baotian scooters leasen | ScooterlandEbretti elektrische scooter kopen | Ebretti elektrische scooters leasen | ScooterlandFosti scooter kopen | Fosti scooters leasen | ScooterlandGilera scooter kopen | Gilera scooters leasen | ScooterlandKymco scooter kopen | Kymco scooters leasen | ScooterlandLintex scooter kopen | Lintex scooters leasen | ScooterlandMalaguti scooter kopen | Malaguti scooters leasen | ScooterlandPeugeot scooter kopen | Peugeot scooters leasen | ScooterlandPiaggio scooter kopen | Piaggio scooters leasen | ScooterlandSym scooter kopen | Sym scooters leasen | ScooterlandTomos bromer | Tomos bromfiets | Tomos snorfiets | ScooterlandVespa scooter kopen | Vespa scooters leasen | ScooterlandYamaha scooter kopen | Yamaha scooters leasen | Scooterland

ANWB Brom-Scooterverzekering

Baotian Corporate Website

 

www.asia-motors.com

..


Ontstekingssysteem.

Het ontstekingssysteem bestaat uit een cdi unit, een bobine en een bougie .

De benodigde energie wordt opgewekt in de ontstekingsspoel; deze bevindt zich op de dynamo grondplaat of stator . Op de stator is ook de signaalspoel aangebracht. In het vliegwiel (rotor) bevindt zich een magnetische gever die via de signaalspoel de stuurstroom voor het ontstekingstijdstip schakelt. Binnen de elektrische installatie is het ontstekingsgedeelte altijd geheel gescheiden van de andere elektrische componenten ( accu , laadstroom ,verlichting ,enz. ).

http://i414.photobucket.com/albums/pp228/Flaming-Rox/CDI-ontsteking.jpg

Storingen in het ontstekingssysteem.

Symptoom mogelijke oorzaak

A. bougie vonkt niet - bougie defect 

bedrading kortgesloten, gebroken of slecht aangesloten tussen : 


>1. dynamo en CDI-unit

>2. CDI-unit en bobine

>3. CDI-unit en contaktslot

>4. bobine en contaktslot

- contaktslot defect

- CDI-unit defect

- ontstekingsspoel of signaalspoel in dynamo defect

B. motor start maar loopt slecht - defect in primair circuit:

1. bedrading

2. bobine

3. contaktslot

- defect in secundair circuit:

1. bougie

2. bougiedop

3. bougiekabel

4. bobine

- ontstekingstijdstip onjuist :

1. vliegwielspie defect

2. dynamo stator verkeerd gemonteerd

Bobine.

De bobine heeft tot taak de aangevoerde lage spanning om te zetten in een hoge, door middel van inductie. Het primaire of laagspannings gedeelte bestaat uit een klein aantal wikkelingen van dikke draad, het secundaire of hoogspannings gedeelte uit een groot aantal wikkelingen van dunne draad.

Voor het testen van de bobine moet men beschikken over een vonkbrugtester, aanwezig bij dealer en specialist.

De gelijkrichter (spanningsregelaar).

Een silicium-gelijkrichter (spanningsregelaar) zet wisselstroom om in gelijkstroom door slechts naar één kant stroom van een bepaalde polariteit door te laten.

Men kan de cel op eenvoudige wijze testen met een universeelmeter of met een batterij en een lampje. Sluit deze aan als in de afbeelding hiernaast. In de aangegeven stand moet de cel stroom doorlaten, in omgekeerde richting mag de cel niet geleiden. Vervang de cel, wanneer deze in beide richtingen geleidt.


De accu controle en zekering .

Waarschuwing : De elektrolyt van de accu is giftig (zie ook: Accu en laad/startsysteem controleren!), deze kan namelijk ernstige brandwonden veroorzaken. De elektrolyt bevat zwavelzuur. Vermijd dus het kontakt met ogen, huid of kleding. Mocht het zuur toch in contakt komen met ogen of huid, spoel deze dan ongeveer 15 minuten lang met water en raadpleeg uw huisarts.

Als er per ongeluk vloeistof doorgeslikt wordt moet men onmiddellijk aanzienlijke hoeveelheden water of melk drinken. Neem vervolgens wat magnesiummelk, geklopt ei of wat plantaardige olie in. Waarschuw onmiddellijk een arts.

De accu's produceren explosieve gassen, houd ze dus op een afstand van vlammen, vonken of sigaretten, men moet ventileren als men de accu in gesloten ruimte
oplaadt. Scherm altijd de ogen af als men in de buurt van de accu's werkt. Buiten het bereik van kinderen houden s.v.p.

Het in werking stellen van droog-geladen accu's.

1. Nadat men het korte gesloten buisje en de doppen eraf gehaald heeft, moet men in de elementen zuur inbrengen, (kwaliteit voor accu's met een soortelijk gewicht 1,26(=30 graden Bé)) bij een temperatuur die niet lager is dan 15 graden Celsius totdat men het hogere niveau bereikt heeft.


2. Laat het geheel twee uur rusten.

3. Laat de accu met een laadstroom die ongeveer gelijk is aan
1/10 van de capaciteit, totdat de spanning ongeveer 2,7 volt per element bedraagt, de dichtheid van het zuur een waarde heeft van 1,27 dat overeenkomt met 31 graden Bé en deze waarden zich gestabiliseerd hebben. Het opladen moet ongeveer 15 tot 20 uur duren.

4. Na het laden moet men het zuur op niveau brengen (door gedistilleerd water toe te voegen of als het niveau het zuur te verminderen), doe de doppen erop en reinig zorgvuldig.

5. Na bovengenoemde handelingen, kan men de accu in de scooter plaatsen.

Het bovenstaande geldt alleen voor NIET-onderhoudsvrije accu's

Het is aan te raden de accu altijd schoon te houden (vooral het bovenste gedeelte) en de polen te beschermen met vaseline.

In de hoofdleiding van de accu is meestal in een plastic houder een zekering van 7.5 A opgenomen. Een doorgebrande zekering is te herkennen aan het verbroken metalen lipje. Wanneer de zekering is doorgebrand eerst de oorzaak van de kortsluiting opsporen, alvorens de zekering te vervangen.

Doorverbinden van de zekering met zilverpapier e.d. kan grote schade aan de elektrische installatie en zelfs brand veroorzaken. Zorg er altijd voor een extra zekering van het juiste amperage mee te nemen
.

Leiding- en kraanwater bevatten mineralen en zouten die schadelijk zijn voor de accu, gebruik daarom uitsluitend gedistilleerd water.

De accu moet voor gebruik opgeladen worden om optimaal te kunnen werken. Het niet voldoende opladen van de accu voor het eerste gebruik of bij een laag niveau van de elektrolyt , kan leiden tot voortijdige slijtage van de accu.

Schakelaars.

Voor vrijwel alle schakelaars geldt, dat ze bij een defect het beste vervangen kunnen worden; reparatie is meestal niet mogelijk, men kan hooguit de contacten schoonmaken. Gebruik hiervoor bij voorkeur een daarvoor in de handel verkrijgbare spray. Test een schakelaar op kortsluiting en stroomgeleiding met een weerstandsmeter of met een batterij en een lampje.

Tijdens het testen van de remlichtschakelaar de remhevel geheel aangetrokken houden. Stel indien mogelijk de remlichtschakelaar zó af, dat het remlicht gaat branden op het moment dat de pen net aangrijpt.

Richtingaanwijzers.

Het knipperlichtrelais is bij de meeste scooters onder de buddyzit of bij de accu gemonteerd. Wanneer het relais niet functioneert, controleren of de vier gloeilampen in orde, goed geaard en van het juiste aantal Watts zijn. Wanneer de knipperlichten nog niet werken en alle aansluitingen in orde lijken het relais vervangen.Vervangen van gloeilampen

a. Alle gloeilampen zijn of van het bajonettype of kraaglamp. Kraaglampen zitten simpelweg geklemd, bajonetlampen demonteren door indrukken en linksomdraaien, monteren door indrukken en rechtsomdraaien.

b. Monteer altijd een gloeilamp met het voorgeschreven aantal Watts en zorg ervoor de gloeilamp niet direct met de vingers aan te raken.

c. Wanneer een gloeilamp steeds doorbrandt, de ophanging en de aarding controleren.

STORINGEN IN VERLICHTING/LAADSYSTEEM

symptoom mogelijke oorzaak

A. Geen spanning - accu leeg of defect

- bedrading defect

- zekering doorgebrand

- contactslot defect

B. te lage spanning - accu in slechte staat :

- accu en laad systeem 

- bedrading slecht aangesloten.

C. laadsysteem werkt niet - bedrading defect

- gelijkrichter/spanningsregelaar stuk

- dynamo defect

 

SCOOTERHANDLEIDINGEN  -  SCOOTERMENU -  brommers - scooters  -  manuals - handleidingen

            © 1994-2020  SIEJET   EJET      www.worldgoodslogo.com    www.040eindhoven.nl  www.3DJet.com    www.tokoojet.nl    www.1ss.nl    www.Agids.nl   www.DUTCHWEBSITES.com

ANWB Autoverkoopservice
CarFantasy
Premie
Traffic Control
ANWB Autoverzekering
Drivers Only
Independer
Rijveilig
UnitedConsumers
Autobandenmarkt
Hertz
Halfords
ANWB Nederland Service
WinParts
ANWB Brom-Scooterverzekering
Scooter Preventie

Scootermenu.com Over Baotian:

 

Baotian-scooters worden sinds 1994 geproduceerd in China. De Baotian-fabriek is een van de grootste en meest professionele scooterfabrieken in China. Het bedrijf heeft een oppervlakte van 120.000 m² en is bezig met een enorme uitbreiding van nog eens 150.000 m².

Met een productiecapaciteit van 1.000.000 motorvoertuigen en 600.000 motoren per jaar, behoort Baotian tot een van de grootste scooterproducenten ter wereld.
De ingenieurs van Baotian hebben een jarenlange ervaring met het bouwen van (4-takt) scooters. Deze ervaring staat garant voor hoogwaardige kwaliteit.

Alle modellen van Baotian zijn inmiddels voorzien van een sterke, zuinige en milieuvriendelijke 4-taktmotor. zij rijden allen op Euro 95 benzine en voldoen aan de strengste Europese milieueisen. U hoeft dus geen mengsmering meer te tanken.
Baotian verschijnt steeds vaker in het straatbeeld en staat voor degelijke en hoogwaardige producten, tegen een zeer concurrerende prijs.

Werking CDI(Capacitive Discharge Ignition)

 

Elektra CDI

Algemene beschrijving.

Alle modellen scooters zijn uitgerust met een 12 V elektrische installatie ,van energie voorzien door een direct op de krukas gemonteerde wisselstroom dynamo. De door de dynamo opgewekte wisselstroom wordt elektronisch gelijkgericht en bedient dan de verdere installatie (laadstroom voor de accu , verlichting , enzovoort ). De ontsteking wordt geheel elektronisch geregeld door het CDI systeem, wat staat voor Capacitive Discharge Ignition of Thyristor ontsteking , in combinatie met een bobine .